מאמרים



כל מה שרציתם לדעת על מפקח בניה בתמא ופינוי בינוי

מפקח בניה בפרויקטים של תמ"א 38 ופינוי בינוי , יש תפקיד חשוב ומשמעותי בשמירה על האינטרסים של הדיירים מול היזם, הקבלן וכל יתר בעלי המקצוע המעורבים בפרויקט.
מאחר ופרויקט תמא 38 ופינוי בינוי  מורכב מתהליכים רבים ומערב בעלי מקצוע רבים, לקיחת מפקח בניה מטעם הדיירים שמלווה בשוטף אך ורק בעלי דירות היא חיונית להצלחת הפרויקט מבחינת הדיירים.
את סמכויות מפקח הבניה חשוב לכלול בחוזה שנחתם מול החברה או הקבלן. 

פרויקטים של תמא  38  ופינוי בינוי הם מורכבים מבחינת התכנון שלהם ומבחינה הנדסית ולכן לקיחת מפקח בניה מנוסה תיתן לדיירים שקט נפשי שהפרויקט מתבצע בצורה תקינה וללא חריגות בכל מקר מפקח הבניה מלווה את הדיירים משלב המפרט הטכני דרך ליווי התכנון של הפרויקט ועד שנת הבדק.

חשוב להדגיש שמפקח הבניה נותן את הדגישים לאורך הדרך בשביל לאפשר לדיירים לקבל החלטות מושכלות.
 הדעה הרווחת היא שמפקח בניה צריך לקחת רק בשלב שבו מתחילה הבניה וזו טעות.
שילוב מפקח בניה בשלב מאוחר מדי של הפרויקט עלול לגרום נזק לדיירים ומאפשר לקלנים ויזמים להוליך אותם שוללאחרי הבטחות לא מגובות בתוכניות ובמפרטים הטכנים.
את מפקח הבניה צריך, למעשה, לשלב כבר בשלבי התכנון והמשא ומתן של הפרויקט כדי שיוכל להתריע לדיירים במידה ויש פרטים בעיתיים בפרויקט שדורשים תיקון.
באופן כזה, ניתן למנוע תקלות בהמשך הפרויקט, עוגמת נפש ואפילו תביעות משפטיות, אנו תמיד אומרים שעדיף להתווכח על הכל עכשיו מאשר לריב כאשר כבר מבצעים את הפרויקט.

כמו בכל בחירת בעל מקצוע, חשוב לקבל המלצות על מפקח הבניה מדיירים בפרויקטים קודמים שלו.
בנוסף, חשוב שלמפקח הבניה תהיה כימיה עם הדיירים כמו גם כישורים בינאישיים טובים, מאחר והוא זה שאחראי על התקשורת עם הדיירים, מצד אחד, ועם בעלי המקצוע והחברה, מצד שני, כדי לקדם את הפרויקט.
כמו בכל פרויקט בניה, תפקידו של המפקח הוא לוודא שהעבודות מתבצעות על פי התכנון ועל הצד הטוב ביותר, בוודאי כשמדובר בתהליך של התחדשות עירונית ..
מפקח הבניה שותף בכל תהליך הפרויקט, משלב התכנון וקביעת המפרט ועד בדיקת הפרויקט בסיומו כדי לאתר פגמים וליקויים שעשויים לפגום בחיזוק הבניין.
במידה ונמצאים ליקויים כאלה, הוא בודק עם היזם, הדיירים ועורך הדין מטעם הדיירים, דרכי פעולה אפשריות.

מפקח הבניה אחראי לפקח על בעלי המקצוע ולוודא שהכול מתבצע על פי התכנון, תוך שימוש בחומרים איכותיים ומתאימים.
יחד עם זאת, אל תצפו ממנו להיות באתר באופן יומיומי.
הוא מגיע באופן שוטף לאתר ובשלבים חשובים כמו התקנת חיזוקים למבנה, יציקות בטון עיקריות ושלבים הנדסיים מורכבים
חלק מתפקידו לוודא שהיועצים של הפרויקט (כ15 יועצים) שמגיעים לשטח ובודקים את ביצוע התוכניות שלהם והם ממשים את האחריות המקצועית שלהם .
במסגרת סמכויותיו, יכול מפקח הבניה לקבוע את המפרט הטכני ולדרוש מהיזם שימוש בחומרים ואביזרים ספציפיים במהלך הבניה כגון סוג המעלית, סוג התריסים, סוג מתקני החניה, חיפוי הבניין, מפרט הכניסה ועוד.
הוא יפקח על התוכניות שמגיש היזם לעירייה כדי לוודא שהן בהתאם לחוזה ויכול גם לקבוע לוחות זמנים לשלבים מסוימים בפרויקט ולהחליט על ביצוע תיקונים וכדומה.
את סמכויות מפקח הבניה רצוי ומומלץ לקבע באמצעות החוזה שנחתם מול הקבלן או היזם
חשוב להבין שמפקח הבניה הוא עוגן משמעותי בפרויקט וגורם מקצועי שמאפשר לקשר מבחינת טכנית בין היזם והקבלן לדיירים וחשוב לא פחות לפקח על כלל הפרויקט.
כל מה שרציתם לדעת על מפקח בניה בתמא ופינוי בינוי
logo בניית אתרים